Μπάρες με Ξηρούς Καρπούς & Μέλι

Μπάρες με Ξηρούς Καρπούς & Μέλι

Υλικά για την γέμιση

  • 1κιλό καρύδια ψιλοτριμμένα
  • 1 κιλό αμύγδαλα ψιλοτριμμένα
  • 1/2 κιλό σουσάμι σπασμένο
  • 1 φλιτζ. μέλι
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. του γλυκού κανελλογαρύφαλα ψιλοτριμμένα
  • 1 κουτ. του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κομμάτι μαστίχα κοπανισμένη
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • 2 κουτ.της σούπας βούτυρο
  • 2 κρόκοι αβγών χτυπημένοι

 

Διαδικασία

Ρίχνετε σε κατσαρόλα το μέλι, τη ζάχαρη και λίγο νερό. Τα βάζετε επάνω στη φωτιά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τα μπαχαρικά. Ανακατεύετε τη γέμιση μέχρι να πάρετε έναν ομοιογενή πολτό.

Ετοιμάζετε την ζύμη. Την απλώνετε και περνάτε την επιφάνεια της με λίγο λιωμένο βούτυρο. Κόβετε σε στρογγυλά δισκάκια διαμέτρου 7-8 εκ.

Βάζετε στο καθένα από τα δισκάκια μια κουταλιά γέμιση και το διπλώνετε πιέζοντας το στην άκρη με βρεγμένα χέρια. Τελικά σχηματίζετε ένα μισοφέγγαρο. Περνάτε με αβγό την επιφάνεια και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα πασπαλίζετε με άφθονη ζάχαρη άχνη.