Υλικά:
Για τον κιμά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
1 ξυλάκι κανέλα
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 ποτηράκι Λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
½ φλιτζ. αλεύρι
½ φλιτζ. βούτυρο
2 ½ φλιτζ. γάλα χλιαρό
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Για τα ζυμαρικά
500 γρ. Ταλιατέλες με Κατσικίσιο γάλα
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις Ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Τις σουρώνουμε όσο κρατάνε ακόμη (al dente) και τις στρώνουμε στο ταψί.
Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο,
προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρετε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει.
Ρίχνουμε τη ντομάτα, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι μόλις πάρει βράση σβήνουμε με το κρασί.
Συνεχίζουμε το βράσιμο για 30 λεπτά περίπου.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και διαλύουμε μέσα το αλεύρι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Ενσωματώνουμε και το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα.
Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο.
Ρίχνουμε τον κιμά στα μακαρόνια και το στρώνουμε να μοιραστεί ομοιόμορφα.
Καλύπτουμε το παστίτσιο με την μπεσαμέλ και το ψήνουμε για 50΄-55΄ περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Καλή σας όρεξη!