1.Πλένετε και μουλιάζετε σε άφθονο νερό με αλάτι τα ρεβίθια από την προηγούμενη
2.Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και τα κρεμμύδια. Καθαρίζετε και κόβετε σε ροδέλες το καρότο
3.Σε μία κατσαρόλα βάζετε τα ρεβίθια να βράσουν και τα ξαφρίζετε σε τακτά διαστήματα
4.Στη συνέχεια προσθέτετε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τη δάφνη και τα καρότα. Τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν
5.Τα αφαιρείτε, κρατάτε λίγο από το νερό που έβρασαν και τα πολτοποιείτε στο multi μέχρι να έχει μία ωραία υφή
6.Βάζετε τον πουρέ σ’ ένα μπολ, προσθέτετε το κύμινο, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε τα υλικά καλά μέχρι να γίνουν μια πηχτή κρέμα
7.Ο πουρές ρεβιθιών ή χούμους έχει καταγωγή από την Μέση Ανατολή. Η προσθήκη 1 κουταλιού γλυκού μπούκοβο ή 1 ενός λεμονιού αντί για ντομάτα, θα προσθέσει άρωμα. Το χούμους είναι τέλειο συνοδευτικό για κρέας και ψάρι